番禺社区网

看病-求医保健
楼主: angelyuki

有无人去中医院谢伟民医生睇过皮肤啊?

angelyuki 发表于 2011-3-29 16:20
甘你过敏应该都有原因引起挂?我觉得皮肤过敏会好,但时间会长D咯,因为皮肤有自我修复能力。。。我过敏的 ...

我吾知咩原因 找吾到,是不是天气热的原因?

我去过距度睇过,只脚以为系鸡眼,自己处理佐3个月都搞唔好,后来去距度,诊断为病毒性感染,直接打支阵,几十蚊搞掂,不过我唔清楚距其他方面好唔好啊,起码距医好过我

jonky 发表于 2011-3-27 00:21
我去过距度睇过,只脚以为系鸡眼,自己处理佐3个月都搞唔好,后来去距度,诊断为病毒性感染,直接打支阵,几 ...

我都无怀疑过距的医术,因为好多人都话好,但我就怕距的药水会唔会刺激性好大或者激素之类啧。。。有时我问多距两句距都唔系好想答我葛。。

我都系皮肤过敏 冬天仲 好D  到左夏天就会好痒啦 ,吾知点算

谁谁谁! 发表于 2011-3-28 13:02
我都系皮肤过敏 冬天仲 好D  到左夏天就会好痒啦 ,吾知点算

你是因为咩引起皮肤过敏啊?我是用左假野(爽肤水)导致皮肤变薄过敏,我本来好少过敏的,从旧年六月就开始过敏了,反复几次,我觉得冬天烦D啊,因为干燥,如果唔擦野皮肤会好干,擦野又怕刺激皮肤,夏天反而可以咩都唔擦,而且夏天皮肤更新速度会快D。。我打算迟D买lamer的面霜,人地话呢只面霜修复保湿功能一流啊。。。

回复 angelyuki 的帖子

距系甘嘎啦,你越问得多距地态度就越差,掉转来林,日日甘多病人,个个都甘答烦都烦到抽筋啦
再讲啊,你自己可以睇住来用,试几日,一发现有情况就马上反映咯,又唔系核辐射,估计、大概、应该唔会出问题的

jonky 发表于 2011-3-29 01:06
回复 angelyuki 的帖子

距系甘嘎啦,你越问得多距地态度就越差,掉转来林,日日甘多病人,个个都甘答烦都烦 ...

我用左一个星期D药水,毛孔大左好多

angelyuki 发表于 2011-3-28 17:13
你是因为咩引起皮肤过敏啊?我是用左假野(爽肤水)导致皮肤变薄过敏,我本来好少过敏的,从旧年六月就开 ...

我是去年八月份开始过敏的 ,皮肤好痒,好像被蚊咬过甘,吃开瑞坦就好,不过吾想吃甘多,听讲开瑞坦有激素, 想知道可不可以根治,我是到了夏天先会甘架,冬天就吾会,吾知系边仲性质的过敏症?

谁谁谁! 发表于 2011-3-29 12:14
我是去年八月份开始过敏的 ,皮肤好痒,好像被蚊咬过甘,吃开瑞坦就好,不过吾想吃甘多,听讲开瑞坦有激素 ...

甘你过敏应该都有原因引起挂?我觉得皮肤过敏会好,但时间会长D咯,因为皮肤有自我修复能力。。。我过敏的时候吃开瑞坦都无感觉的,去吊针都好似无咩效果。。。但擦左D药水就即刻唔痒了。。

谁谁谁! 发表于 2011-3-29 19:12
我吾知咩原因 找吾到,是不是天气热的原因?

甘就唔知啦,我就应该是皮肤损伤了。。你果段时间有无用错咩之类啊?

无哦,就系果时开始皮肤过敏了 之前我一直都好好地架

谁谁谁! 发表于 2011-3-30 10:42
无哦,就系果时开始皮肤过敏了 之前我一直都好好地架

甘你唯有慢慢等皮肤自己修复啦,唔好乱用野啦,我现在都只是用雅漾泉水同保湿霜咋。。其他咩都唔敢用,迟D去试下lamer面霜啦,虽然好贵。。。。

有,几好的,他在沙墟德兴商贸城还有固定店添,晚上同周6、日好多人排队睇呢!