中秋霖住买100蚊左右的月饼比外父外母,但老婆话太便

最近真系好头痛,结婚两年了,拍拖之前肯定买好多好野比外父外母啦,试过买300蚊一盒的月饼。宜家结婚都两年几了,而且又生左个BB,本来霖住悭D的,意思意思甘,买100蚊左右一盒的月饼,送两盒就算了,因为我知道距地其实都唔系甘中意食,毕竟老人家,唔系甘中意食甘腻口的野。

返屋企同老婆商量下,老婆一口拒绝,话点可以甘求奇,一年先一次中秋,更系要送好D的啦,唔可以因为结婚就变左。我本来仲想讲D道理的,但系她唔比机会我就出门口了。

想问问你地,唔理结婚定未结婚的,你地中秋送月饼大概系咩价位啊?
单选投票, 共有 29 人参与投票
51.72% (15)
34.48% (10)
13.79% (4)
0.00% (0)
您所在的用户组没有投票权限
社区网友回复0条
家樂
2013-9-6 13:09:13 举报 回复
我地无甘讲究的,有心,好食就得啦

愉妈
2013-9-6 13:40:49 举报 回复
我一般买返去比阿妈都系100蚊左右一盒果D

NGe
2013-9-6 13:47:56 举报 回复
买盒心意,再给钱好过

djf
2013-9-6 15:47:45 举报 回复
市场价就5知道,一般系人地送来,我拿最好个合比距地。再加200蚊系甘意,距地都知道我地环境5系甘好.........不过外父外母真系5系甘中意月饼,节后还会拿一堆比我爸爸开工个时当早餐或者下午茶。

单眼仔
2013-9-6 17:14:04 举报 回复
你应该认认真真甘同你老婆讲。1盒单黄莲蓉成本价系14蚊。

2013-9-6 17:22:18 举报 回复

2013-9-6 17:23:08 举报 回复
同你老婆讲:不要让暴利继续下去啊!不然日后就再没有300以下的月饼了

不一样的烟火
2013-9-6 20:25:50 举报 回复
如果送比屋企人的话贵点都没所谓  送其他人就简单点就得了

南洋双喜
2013-9-7 09:32:35 举报 回复
一般买地下加工厂的

番禺捞仔
2013-9-7 10:22:27 举报 回复
你问下你老婆比几钱你阿爸啊妈买野食再讲

lemones
2013-9-7 14:54:09 举报 回复
没打算买月饼,,,而且老人家都不适合食了,,打算买D水果,然后一人几百蚊就算了,,
都是俾钱最实际,,

lemones
2013-9-7 14:54:46 举报 回复
唉,,已婚人士最怕过年过节了,,

12下一页