毕业后你的工资有几多?

cupy
2007-5-16 12:54:08 举报 回复
原帖由 Ambition 于 2007-5-16 11:45 发表
刚毕业时才1280
  现在三年了 翻了几番了
  开始时多少不重要,重要的是学到东西,努力工作
  只要你有价值 薪水一定会高起来的!

甘多人做两三年就可以翻几翻嘎?我半翻都没有。1280X3翻=3840,羡慕ING

游侠vimen
2007-5-16 22:29:31 举报 回复
唉,我04年毕业做野,试用期600,之后都是1300到1500,做佐3年啦,吾好话翻几翻,吾扣几扣都还得神落罗。有无人介绍过其他工比小弟做下甘阿?

@ERIC
2007-5-17 15:34:03 举报 回复
有上进心..  对自己人生价值有正确的定位....不断去寻找新机遇      月入就吾会做来做去都系甘多噶...

Sylvia
2007-5-17 20:57:01 举报 回复

无良公司

::58:: 家先做左两个月啊,加班又无加班费,我呢间台资公司真系无阴公啊,新员工同旧员工的工资一样,都系一千蚊.一年先加一次工资,痴线噶~~~

一条毛毛虫
2007-5-19 15:44:02 举报 回复
我间公司都好无良啊~~~~工资低,仲咩保险都悟同我地买~~~~::50::

weifuhui
2007-5-19 16:51:31 举报 回复

iceyu123
2007-5-20 15:03:57 举报 回复
做了1年多,开始是1400现在X2, 不过还是觉得好低.

Sylvia
2007-5-20 22:34:25 举报 回复
我地公司吾系一样系无帮我地买保险,迟早都飞左佢啊~~

蛙蛙
2007-5-25 07:02:35 举报 回复
04年结业,3次补考黄锫麟都吾比我及格
周薪500 U.S Dollar

一条毛毛虫
2007-5-25 19:14:52 举报 回复
结业???悟、系挂?::$#$yuyurer::

蛙蛙
2007-5-29 23:15:31 举报 回复
结业有乜问题,如果吾系一科乜野pascal语言我早就毕业.理工就系甘,教迈晒D既落后又无用既野,特别系个废柴黄培麟,paccal D甘旧既教材都用.

wonderfun
2007-5-31 23:10:29 举报 回复
::$#$yuyurer::

cocokitty
2007-6-5 16:21:35 举报 回复
::62::