打球定系打架?简直看不过眼了。

風的呢喃
2009-5-20 03:55:20 举报 回复
哇,咁都有啊。。。
输咪输咯,又唔系输唔起。。
输左可以打赢过啊嘛。。

有小小明
2009-5-20 08:55:19 举报 回复
唉。。一时我地村都系甘了,,。但系话晒都系自己村都吾知点了,但系打波吾好打人。如果球品差。技术都吾会好了。。

柴蚊蚊
2009-5-20 22:34:40 举报 回复
*pi*12_153re
最怕遇到D甘无品既人……简直侮辱左篮球哩项运动。

river184
2009-5-20 22:59:58 举报 回复
沙湾福景园果边米又系感,有几条友成日以为自己好好波,(波神福伯除外)一嘈就话要打架,习惯了!!!

keymen
2009-5-21 00:08:15 举报 回复
当时我都在场··如果呢个系事实噶话我首先代表石岗篮球对同你讲对5主··
但系,呢个根本就5系发生左一件甘噶事!呢件事比人扭曲左··跟本就5系甘噶··系石岗队赢紧噶··
差三分就系石岗对赢噶,果个被打对象系用好多噶小动作对付中锋,仲用D粗口话我地甘打波都有··
后尾我地个大前锋体5过眼,用身体对抗(系正常噶身体对抗)··对方就话犯规··甘你话··呢D人点打?
一个识打篮球噶人都知道,打球系应该有合理噶身体对抗··呢样,你地认为有错咩··
若果无身体对抗,甘你地觉得打落去有意思咩?比个啵你自己,自己一个打啊··
我承认,被打果个人系有球技,但系,作风好一般,小动作太多··中有讲野太嚣张啦··
系呢度我仲想讲噶系,石岗果晚有上去见到呢一幕噶石岗同学(我都系石岗噶)你地有无搞错啊,石岗人系5会乱打人噶,你地根本5知发生咩事,你地5应该出声!!!!
中有,话晒我地都系清河噶,你地都5好系度讲衰石岗啊~~
成件事你都都5知情就道歉··我觉得你地系度影衰紧石岗咯··影衰清河啊··

keymen
2009-5-21 00:25:37 举报 回复
石岗噶学生,你地依家噶打啵方式真系5得噶我话你地听啊··个个都挂住产,根本无射啵噶~~
你仲好意思话我地村噶人打啵屎,第次我地有比赛啊,换你地上去,跟本5洗讲啊··打都打5入啊··
依家我地学校噶教练话得好岩,依家噶球员只会练一种技术,剩系一味识得去产,5射啵,5打战术~~
试问依家识打篮球噶你地,有边个会觉得呢种趋势系会好噶··
我觉得打就应该打综合能力··培养各种噶位置感,甘先系一种真确噶培养路径··
一味向IVERSON,WADE噶突破技术系无好大噶作用,毕竟我觉得你地系无甘噶身材··
根本人地系5会甘轻易比你地打到入去噶··加上你地无甘噶弹跳··又无区地噶身材··
如果你地体到石岗村队噶果个孖仔就系一个几好噶例子,对主你地噶话,区噶突破系好有用噶,但系,一开全场,或者对主D比较硬净同埋身体对抗好噶人,区根本就系无用,
更好噶突破技术都系无用··
5信噶话你地石岗噶同学你可以稳区三打三··我可以稳区奉陪··呢度系特指石岗噶同学
我无话区系番禺区噶突破技术好劲,但系我觉得区系石岗噶突破技术系数一数二噶··

nic41
2009-5-21 01:32:12 举报 回复
无球品D人系甘既啦···哎··

kenny888
2009-5-21 10:34:23 举报 回复
keymen你叫咩名啊?

wonderfun
2009-5-22 12:32:19 举报 回复
原帖由 keymen 于 2009-5-21 00:08 发表
当时我都在场··如果呢个系事实噶话我首先代表石岗篮球对同你讲对5主··
但系,呢个根本就5系发生左一件甘噶事!呢件事比人扭曲左··跟本就5系甘噶··系石岗队赢紧噶··
差三分就系石岗对赢噶,果个被打对象系 ...

*pi*12_160re 但打人始终系吾对的

helloo
2009-5-22 14:41:28 举报 回复
你乜谁啊?系度教我地打球?你好叻乜?石岗学生又点啊?我地打球有我地自己的风格,使鬼你地教啊?我地大把进步既空间,边似你地,打唔赢就打人,仲好意思驱出黎讲人地个靓仔边度边度点?你地自己反省下啦,甘多人去虾人地一个,你地唔觉得羞耻既乜!?。。按照你既讲法,你地当晚打人是对的?是这样吗?作为一个石岗人,真系感到好羞耻..............
原帖由 keymen 于 2009-5-21 00:25 发表
石岗噶学生,你地依家噶打啵方式真系5得噶我话你地听啊··个个都挂住产,根本无射啵噶~~
你仲好意思话我地村噶人打啵屎,第次我地有比赛啊,换你地上去,跟本5洗讲啊··打都打5入啊··
依家我地学校噶教练话得好 ...

keymen
2009-5-22 17:18:14 举报 回复
教5听系你地问题··你地中意点就点咯···我无话教,只不过系提醒··听听系你地问题··我只不过系一个无名小兵来咋··
我打篮球5系好劲··不过我觉得你地噶打法真系好有问题先话你地两句咋··想知我系边个,得闲去“新冶”或者去“426”见下面咯··

kenny888
2009-5-22 18:38:15 举报 回复
KEYMAN...讲西了咩。。D学生仔无打过比赛。。同埋伤多几获就知道正规篮球系点打的了。。一日都以为自己打紧NBA咩。。多多钱都5够你去睇铁打啊。。等你地铲啊喇。。

┊.石頭︷
2009-5-22 20:43:19 举报 回复
原文和回复都睇晒..

无论如何,打人系吾岩既,就算几串都好...最多吾同距玩罗..

::51:: ::51:: ::51:: ::51::