番禺社区网

篮球爱好者
X
楼主: goooman

打球定系打架?简直看不过眼了。

使鬼你教乜,真系搞笑,顾掂你地自己先啦。解释下,我唔系想知你系边个,我完全一d兴趣都无,我只不过想问你系乜料。老师有教我们做人最基本的道理,而你地牛高马大却一d都唔识,你地好意思既?
原帖由 keymen 于 2009-5-22 17:18 发表
教5听系你地问题··你地中意点就点咯···我无话教,只不过系提醒··听听系你地问题··我只不过系一个无名小兵来咋··
我打篮球5系好劲··不过我觉得你地噶打法真系好有问题先话你地两句咋··想知我系边个, ...

老实讲,真系为你呢种人感到可悲。第一,你自己都承认你地打左人地,第二,连石岗村既学生都懂得做人的道理,你却要骂个学生仔唔应该道歉。我唔知道你还有没有良知,但从你的说话可以睇出你没有人品可言。

我好有兴趣知道,球场系你地既乜?你地系度嘈生晒就系天经地道,人地讲两句就话人地多野讲,嚣张!我唔知道你当时有无参与打人,如果有,你根本就无资格系度发表言论,唔好等大家鄙视你。你地班人,唔单止无体育精神,连最基本的人品都无。我够胆话,有少少正义感的人见到你地当晚既行为,都会企出黎谴责你地。

阿叔我真系好想教下你地点样做人,其实你地知唔知道,比你地打过个靓仔同我地一起打球大半年了,从来无发生过乜事,人地几好相处,大家都互相尊重,经常同距一齐打既人都知道。而你地所谓既石岗队一上来打就搞出件甘既事,系度搞搞震,扮晒野甘,你地自己话系咩问题!!你地亦都唔好以为个靓仔惊左你地,人地系知识分子,唔想同你地班野蛮人计较罢了!

劝告你地啦,后生仔,做人做事唔好太过分,唔好甘尽!!
原帖由 keymen 于 2009-5-21 00:08 发表
当时我都在场··如果呢个系事实噶话我首先代表石岗篮球对同你讲对5主··
但系,呢个根本就5系发生左一件甘噶事!呢件事比人扭曲左··跟本就5系甘噶··系石岗队赢紧噶··
差三分就系石岗对赢噶,果个被打对象系 ...

KEYMAN同学都是话我不知道情况就道歉,
就算我多事拉,我在万石大街住,你可以话我八卦,
话我咩都认啦。认识我的人都知道就算你对我讲粗口,我都五还口。
最多下次同你无野讲甘严重者。
总之,石岗兄弟之间,没有隔夜仇。
就算看不惯某人的举动,自己人讲过就算。
我的QQ:1756942

希望石岗兄弟之间和平友好相处。
家丑不外扬,请大家注意下。

建议人肉搜索`

贴距张相上黎```大家米吾好同距打咯

原帖由 keymen 于 2009-5-22 17:18 发表
教5听系你地问题··你地中意点就点咯···我无话教,只不过系提醒··听听系你地问题··我只不过系一个无名小兵来咋··
我打篮球5系好劲··不过我觉得你地噶打法真系好有问题先话你地两句咋··想知我系边个, ...

好五明白,你地都系石岗人,番禺人,想知你系边个点解要上广州,仲要系广州D酒吧,番禺事番禺解决,更何况你都无讲,去度果度点稳你,你系果度做咩噶!!!

鄙视个D无球品的人!!!!同一天空下!!打人就系5岩!!!

哇,个靓仔也几好耐性的。打球的野,斗技巧,斗体力,不是打架。总之一句,靓仔我们支持你

无事无事

呢样野好简单架!!其实石岗我地都打过几次啦!!可能系有误会姐!各有各的理由!不过打架就系会影响形象,影响体育运动的性质,所以大家以后就要注意下咯!!::51::

cheart. 好耐无睇人打球咯~

你地可能唔知啊,,而家打架也要负上法律责任啊,轻的就赔钱,重噶就要拘留,,而家还讲恶啊,过时啦,而家讲法律啦,,,,,,希望大家遇到甘噶事第一时间报警,跟住通过法律手段去教训那些打人者。:lol :lol

石岗你班扑街垃圾仔啊~我的朋友都敢打,今晚就去踩场,我T你班叼西仔有几好打!~草啊~

果D就系石岗精神~~输球吾输人~~::::676754:::

我曾经在美国某个多高手的室外球场打过..黑人跟墨西哥打球变打教.果时下一队到我同三个黑人一个白人..
结果有黑人跑去自己台车拿枪出黎..墨西哥人鸡甘脚就走左!
我个人认为.或者我打球识得多黑人..我觉得黑人虽然脾气火爆.不过为人还OK.基本比墨西哥人
我意思系想话.一种米养百种人.唔好一竹干打沈成船人