番禺社区网

禺城生活
X
楼主: goooman

打球定系打架?简直看不过眼了。

嚟我地村打啦...我地村同D外地人打得几好,从来未发生过争执。

(14**(14**(14**

石岗=鱼腩队(不是技术,而是波品)

嚟我地村打啦...我地村同D外地人打得几好,从来未发生过争执。
582 发表于 2009-7-8 00:09

你系边条村噶~~!!!

球品差既人无得救,唔够人打就打人,贱格

讲运动,石岗一D体育精神都无架啦!!

我朋友系丹山试过比人打断条骨
D丹山人 打球打5过就打人咯
会爬树噶猪 发表于 2009-7-7 23:43

乜有咁伽事,唔系挂,我时时同距地打球,无咁伽事

如果你敢帮手,可能你当晚要入医院度

人地村都有治安队架,睇你走得去边咯

1# goooman

石岗系咁既啦!鄙视石岗D人....
大家同距地打球要小心,最好唔好同距地打啦!!

真佩服哪个人!讲紧石岗打篮球打人好地地又讲什么清河!难道打篮球和扒龙船都系一样甘噶?

当时我都在场··如果呢个系事实噶话我首先代表石岗篮球对同你讲对5主··
但系,呢个根本就5系发生左一件甘噶事!呢件事比人扭曲左··跟本就5系甘噶··系石岗队赢紧噶··
差三分就系石岗对赢噶,果个被打对象系 ...
keymen 发表于 2009-5-21 00:08

球场系打球既地方~~~打架本来就无岩~~~中有一样野~~篮底小动作系一样正常既事~~我真系唔相信你系篮底无做过小动作咯~~唔好将自己既小动作称为正常身体接触~~人地就小动作好无??君子动口不动手~~人地点讲野起码唔会伤害到你人身健康呱!!人地串完你你会少2斤肉??而且~~你地禁做系侮辱禁篮球~~篮球场系格斗场咩??而且我想问下~~一场比赛个个只系系度射外围好睇咩??识射球就系识打篮球啊??我就系一个控球后卫~真正完美既配合同助攻都系系挡拆之后铲篮,突破,上篮~~~我真系唔信你射外围~~会比人地学生上篮命中高咯~~同埋突破唔一定话要睇身体咯~~如果你突破只系识得撞~只系识跳得高~我只可以同你讲~~你会控球噶??你会插花噶??你会控制自己打球既节奏噶??真正既突破系灵活~~唔系死撞~~世界上控球最快既球员只有170~~但系一样可以系篮底上落自如~~篮球唔系剩系打身高噶~~~如果你觉得篮球只系开射球同身高~~我觉得你真系吾识欣赏篮球都唔识打篮球咯~~你话个个人铲篮叻~~你有无见过禺山曾经一个球员系番中一个过5个上篮得分既镜头啊??当时个个球员只有171~~弹跳重要~~身高重要~~但系唔系所有啊~~希望你自己林清楚你所谓既篮球咯!!

我系石岗的,无语拉。
代表一部分石岗人,向被打的这位朋友说一声不好意思,可能误会拉。
长风破浪 发表于 2009-5-16 23:32

唔使讲了,野蛮就野蛮啦!唉唉!